Bulvių ir salierų sriuba

Niekada neturėjau problemų dėl valgymų, netgi atvirkščiai, kartais galvodavau “vaikeli, kur tau tiek telpa, gal jau gana”. Būna tiesa ir keli nevalgiadieniai laikas nuo laiko, bet aš dėl to nesuku galvos, juk ir suaugusiems būna dienų, kai tieisog nieko nesinori.

Kiekvienas vaikas yra skirtingas ir negali būti vienos tiesos, kaip ji maitinti, o ir visada atsiras patariančių ar pakomentuojančių, o pabaigoje reziumuojančių, kad blogai tu vaiką maitini. O mamiški hormonai tada priverčia ne vieną iki ašarų ir savigriaužos, kad kažką (greičiausiai viską) blogai darau.

Bulvių ir salierų sriuba receptas

Bulvių ir salierų sriuba

Pirmiausia mano patarimas buvo apsiraminti, išjungti savigriaužos migtukus ir pažiūrėti ar tikrai tas vaikas NIEKO nevalgo. O pasirodo ji valgo, nedaug, bet kiek vienmečiui reikia, sveikai ( o tai ir svarbiausia), nelabai mėgsta mėsos ( nematau tame bėdos, net jei ir visas pasaulis gąsdina, kad vaikui truks geležies ir pan), bet labai mėgsta burokėlius, kiaušinius ir daržoves. Taigi jau visą meniu galima sudaryti.

Kuo aš maitinau ir maitinu savo vaiką, kuriai jau daugiau nei 3 metai? Vieną dalyką, ką ji be galo mėgsta yra sriubos. Net nežinau, ar kokios tai sriubos nemėgtų, nebent būtų labai aštri ar su dideliais nesukramtomais mėsos gabalas ( ir ji nėra mėsos didelė gerbėja). Mėgstamiausia, kaip greičiausiai visų Turkijoje augančių vaikų, yra raudonųjų lęšių sriuba, tada jau eina burokėlių, kopūstų, jogurto ir šiaip daržovių sriubos. Vakar viriau bulvių ir saliero šaknies sriubą, kurią su didžiausiu malonumu suvalgė. Tiesa mano modeliu būti didelio džiaugsmo nerodė, bet pasimaivyti visada pasiruošusi.

(4 asmenims)

Ingredientai:

  • 2 didelės bulvės ( šiek tiek didesnės nei kumštis);
  • 1 didelė saliero šaknis;
  • 1 svogūnas;
  • 2-3 valg.š.;
  • 2 l jautienos sultinio (kuo skanesnis sultinys, tuo sriuba bus gardesnė);
  • druska ir juodieji pipirai;
  • 1/2 arb.š. džiovinto čiobrelio.

Pagardui:

  • saujelės lazdyno riešutų;
  • apie 60 ml alyvuogių aliejaus;
  • 3-4 šalavijo lapelių (gali būti džiovinto);
  • šiek tiek grietinėlės;
  • žiubsnelio aitriosios paprikos.

Gaminam:

  1. Bulves ir saliero šaknį nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Puode įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite svogūnus ir apkepinkite tris minutes, tada sudėkite salierus ir bulves, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais, suberkite čiobrelį. Kelias minutes pamaišykite, supilkite sultinį ir virkite apie 15 minučių. Kai daržovės bus minkštos, sriubą sutrinkite smulkintuvu.
  2. Nedidelėje keptuvėje supilkite aliejų, kai jis bus įkaitęs sudėkite šalavijo lapelius, jie greitai apskrus. Išjunkite ugnį ir iš karto sumeskite lazdyno riešutus ir aitriąją papriką.
  3. Pateikite sriubą dubenėliuose. Apšlakstykite grietinėle, tada kepintais lazdyno riešutais ir šalaviju pagardintu aliejumi.

Skanaus!