Turinys:
Jūsų dėmesiui – avižinių dribsnių košė su pienu vaikams. Daugelis nemėgsta avižinių dribsnių, nes ji klampi ir tiršta. Taip yra todėl, kad ją iš karto verdamas piene. Pabandykite gaminti kitaip!
Avižinė košė vaikams:
Išmokite teisingai virti avižinius dribsnius su pienu! Vaikai ir daugelis suaugusiųjų yra labai abejingi avižiniams dribsniams. Taip yra todėl, kad ne visi žino, kaip teisingai ją virti. Jei avižinius dribsnius verdate piene tradiciniu būdu, tiesiog piene, tai pasirodo skanu, bet… ne taip skanu, kaip galėtų būti. Yra maža paslaptis, leidžianti išsivirti kuo skanesnę košę – tokią, kurią su malonumu valgys net ir neklaužada vaikas 🙂 Norėdami sužinoti šią paslaptį, skaitykite avižinių dribsnių košės su pienu receptą. Sėkmės gaminant maistą! 😉
Ingredientai:
- Avižiniai dribsniai – 1 puodelis
- Pienas – 1 puodelis
- Vanduo – 2 puodeliai
- Druska – arbatinio šaukštelio galiukas
- Cukrus – Pagal skonį
Porcijos: 3-4
Kaip virti “Avižinių dribsnių košę su pienu”?
- Yra paprastų avižinių dribsnių, kurių virimas užtrunka ilgiau, juos būtinai reikia nuplauti. Maži dribsniai jau paruošti virti, jų nereikia valyti ir jie išverda labai greitai. Tad supilkite vandenį į puodą ir užvirinkite. Įberkite druskos pagal skonį ir supilkite dribsnius. Būtinai išmaišykite.
- Virkite, kol išvirs. Jei turite paprastų dribsnių, juos reikia virti apie 15 minučių, smulkiems dribsniams prireiks maždaug trijų minučių.
- Kai jūsų košė išsipučia, supilkite į ją pieną. Užvirinkite, išmaišykite, uždarykite dangtį ir sumažinkite ugnį. Su smulkiais dribsniais jums prireiks dar 3-5 minučių.
- Išjunkite ugnį ir leiskite mūsų košei pastovėti. Jei reikia, pridėkite cukraus. Atminkite, kad kuo ilgiau košė stovi, tuo tirštesnė ji tampa.
- Liko mažiausia dalis. Sudėkite košę į lėkštę ir pagardinkite sviestu. Košė bus dar skanesnė, jei į ją įmaišysite nuplautas razinas ar džiovintus abrikosus. Galite įdėti vaisių (juos galima supjaustyti kubeliais). Fantazuokite. Viskas jūsų rankose.