Turinys:
Varškės apkepas vaikams – skanus, švelnus, kvapnus patiekalas net mažiausiems mūsų gurmanams. Tokia apkepo versija vaikams tikrai patiks.
Gaminimo aprašymas:
Varškės apkepai jau seniai ir tvirtai įėjo į mūsų kasdienį racioną, o daugelis mamyčių neįsivaizduoja kūdikių maisto be jų. Pagrindinis šio recepto bruožas yra paprastumas ir prieinamumas. Būtina sąlyga – varškės šviežumas ir mažas riebumas. Kad apkepas būtų minkštas ir purus, varškės masę gerai ištrinkite blenderiu. Toks apkepas gali būti patiekiamas vaikams pusryčiams, popietės arbatai ir vakarienei.
Ingredientai:
- Neriebi varškė – 500 gramų
- Manų kruopos – 2 valg. šaukštai
- Kiaušinis – 2 vnt.
- Cukrus – 2 arb. šaukšteliai
- Druska – 1 žiupsnelis
- Sviesto – 10 gramų
Porcijų skaičius: 4
Kaip pasigaminti “Vaikišką varškės apkepą”?
- Paruoškite ingredientus varškės apkepui gaminti.
- Sumuškite kiaušinius į dubenį.
- Kiaušinius išplakti.
- Suberkite varškę, cukrų ir druską.
- Kiaušinius, varškę, cukrų ir druską išplakti blenderiu.
- Supilkite manų kruopas.
- Varškės masę švelniai sumaišykite su manų kruopomis.
- Kepimo formą ištepkite sviestu ir supilkite varškės masę.
- Kepkite varškės apkepą iki 170-175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių.
- Išimkite paruošta apkepą iš orkaitės, šiek tiek atvėsinkite, supjaustykite ir patiekite.
Klasikinis varškės apkepo receptas
Recepto ingredientai: 500g varškės, 4 kiaušiniai, 4 šaukštai manų, 100g cukraus, 100g pieno.